Лайфхаки

Всього 3 краплі в каструлю – і суп не прокисне навіть у спеку: лайфхак для тих, хто забуває “перше” на плиті

Якщо ви належите до категорії господинь, які постійно забувають каструлі зі стравами на плиті, то цей лайфхак вам припаде до смаку. Додайте в суп 3 краплі – і страва буде стояти свіжа всю ніч.

Всього 3 краплі в каструлю – і суп не прокисне навіть у спеку: лайфхак для тих, хто забуває “перше” на плиті

Як усім відомо, в теплі бактерії розмножуються просто з блискавичною швидкістю. Особливо це актуально для страв на основі м’яса або з додаванням овочів – вони створюють найкращі умови для розвитку мікроорганізмів. Вже через кілька годин у кімнатній температурі в каструлі з’явиться чимало мікробів. Через них страва втрачає свіжість і стає непридатною для вживання.

Як захистити суп від прокисання

Та перейматись не варто! Звичайний столовий оцет може стати вашим надійним помічником. Кілька крапель цього продукту, який ви додали у ще гарячий суп одразу після приготування, будуть працювати як натуральний консервант. Кисле середовище сповільнює розмноження бактерій і не дає страві зіпсуватись. Головне – ретельно перемішати суп після додавання оцту і залишити його охолоджуватись на плиті.

Всього 3 краплі в каструлю – і суп не прокисне навіть у спеку: лайфхак для тих, хто забуває “перше” на плиті

Пам’ятайте і про те, що важливо не перестаратись із кількістю оцту. Занадто велика кількість продукту зіпсує смак страви. Достатньо додати всього 3-5 крапель на середню каструлю. Найкраще використовувати винний або яблучний оцет – він має м’якший смак. Якщо ви все зробили правильно, то страва не змінить свого смаку та залишиться свіжою навіть через добу.

Всього 3 краплі в каструлю – і суп не прокисне навіть у спеку: лайфхак для тих, хто забуває “перше” на плиті

Та використовувати цей лайфхак занадто часто також не варто. Експерти радять не залишати суп на плиті при кімнатній температурі довше як на 8-10 годин. Після остигання краще одразу прибрати страву в холодильник. Так вона збереже свій смак і користь протягом довшого періоду, а вам не доведеться виливати майже повну каструлю супу в раковину.

Інше в категорії