Лайфхаки

Не поспішаю у магазин за новою терткою: знаю 1 спосіб, як заточити, аби знову стала мов новенька. Все просто

Тертушка – це той же ніж, тільки фігурної форми. Отже, в будь-який момент може затупитися й почати чавити овочі замість розподілу на гарні шматочки. Багато часу на те, щоб повернути кухонному гаджету колишню гостроту, не знадобиться.

Не поспішаю у магазин за новою терткою: знаю 1 спосіб, як заточити, аби знову стала мов новенька. Все просто

Наточити тертку можна за допомогою звичайного ножа. Саме цей інструмент із гострим лезом допоможе позбавити отвори на тертушці від мікроскопічних зазубнів і поверне причандалу його початкову функцію.

Ніж беріть із маленьким лезом, але міцний. Поставте тертку на стіл на дерев’яну дошку, щоб вона надійно обпиралася. Кінчиком ножа підчепіть отвір, зайшовши зсередини. Кілька разів поводіть ножем, неначе знімаєте стружку.

Як наточити тупу тертушку

Таким же чином рухайтеся по наступних отворах. Постарайтеся не пропускати жодного, щоб наточити всі. Якщо забави з ножем видаються вам доволі небезпечними (а це насправді так і є), тоді скористайтеся маленьким круглим напилком.

По суті, цей інструмент і призначений для подібних робіт по металу. Тож наточите тертку настільки гостро, якою вона не була навіть під час перебування у магазині. Й затямте одну річ – якщо правильно поводитися з кухонним помічником, то й точити тертушку згодом не доведеться.

Нічого особливого робити не потрібно. Просто стежте, щоб залишки продуктів не залишалися на лезах і не засихали, бо це призведе до корозії металу. Та й відмити таку тертку буде доволі складно.

Прочищайте отвори не губкою, а жорсткою щіткою. На зберігання у шафу відправляйте, коли тертушка повністю висохне. Не допускайте, щоб до лез торкалися інші кухонні прилади. Краще загортайте для зберігання у чохол.

odnaminyta.com

Інше в категорії