Якщо ви належите до категорії господинь, які постійно забувають каструлі зі стравами на плиті, то цей лайфхак вам припаде до смаку. Додайте в суп 3 краплі – і страва буде стояти свіжа всю ніч.
Як усім відомо, в теплі бактерії розмножуються просто з блискавичною швидкістю. Особливо це актуально для страв на основі м’яса або з додаванням овочів – вони створюють найкращі умови для розвитку мікроорганізмів. Вже через кілька годин у кімнатній температурі в каструлі з’явиться чимало мікробів. Через них страва втрачає свіжість і стає непридатною для вживання.
Як захистити суп від прокисання
Та перейматись не варто! Звичайний столовий оцет може стати вашим надійним помічником. Кілька крапель цього продукту, який ви додали у ще гарячий суп одразу після приготування, будуть працювати як натуральний консервант. Кисле середовище сповільнює розмноження бактерій і не дає страві зіпсуватись. Головне – ретельно перемішати суп після додавання оцту і залишити його охолоджуватись на плиті.
Пам’ятайте і про те, що важливо не перестаратись із кількістю оцту. Занадто велика кількість продукту зіпсує смак страви. Достатньо додати всього 3-5 крапель на середню каструлю. Найкраще використовувати винний або яблучний оцет – він має м’якший смак. Якщо ви все зробили правильно, то страва не змінить свого смаку та залишиться свіжою навіть через добу.
Та використовувати цей лайфхак занадто часто також не варто. Експерти радять не залишати суп на плиті при кімнатній температурі довше як на 8-10 годин. Після остигання краще одразу прибрати страву в холодильник. Так вона збереже свій смак і користь протягом довшого періоду, а вам не доведеться виливати майже повну каструлю супу в раковину.