Звичайний чайник — один із найбільш «працюючих» приладів у кожній кухні. Ми вмикаємо його по кілька разів на день, і саме через це на стінках швидко накопичується накип. Вапняні відкладення не лише погіршують смак води й чаю, а й змушують прилад витрачати більше електроенергії.
Щоб уникнути цих проблем, чайник обов’язково потрібно регулярно очищати від накипу. І зробити це можна простим та доступним способом — за допомогою білого столового оцту.
Як швидко очистити чайник від накипу
Багато господинь радять такий перевірений лайфхак:
- Змішайте звичайну воду та оцет у пропорції 1:1.
- Залийте розчин у чайник, заповнивши його приблизно на ¾ об’єму.
- Ввімкніть прилад і доведіть рідину до кипіння.
- Залиште оцет із водою всередині ще на 10–15 хвилин, щоб він «попрацював» і розчинив накип. Якщо нальоту дуже багато — залиште розчин на довше.
- Після цього воду злийте та ретельно промийте чайник чистою проточною водою.
Якщо накип залишився, процедуру можна повторити. Щоб позбутися оцтового запаху, прокип’ятіть у чайнику чисту воду 2–3 рази, кожного разу зливаючи її після закипання.
Такий метод дозволить підтримувати прилад у чистоті та продовжити його термін служби, а також поліпшити смак ваших напоїв.